Porcjowanie Tortu





1. Potrzebujesz ostry (zalecamy ząbkowany) nóż oraz wysoki wąski pojemnik z gorącą wodą w którym po każdym krojeniu należy zamoczyć nóż.

2. Potrzebna będzie także łopatka do serwowania tortu.

3. Przygotuj specjalne naczynie do podawania tortu. Zalecamy Paterę z kloszem, unikniesz w ten sposób obsychania zewnętrznej warstwy tortu. 

4. Zastanów się na ile kawałków chcesz pokroić tort. Jakiej wielkości mają być porcje. Patrz obrazek powyżej.

5. Pierwszy kawałek tortu zawsze podajesz solenizantowi, następnie kobiety, a na końcu mężczyźni. W przypadku, gdy są dzieci tort podajemy po solenizancie.

6. Resztę tortu możesz  schować w lodówce i spożyć do 3 dni. Jeżeli chciałbyś, aby skosztować tort w późniejszym terminie np za 2 tygodnie lub nawet rok. Jest na to rewelacyjny sposób- wstaw tort do zamrażarki. W dniu kiedy będziesz chciał skosztować tort wystarczy wyjąć z zamrażarki wstawić na 7 h do lodówki, a następnie skonsumować.